top
logo

Objednat zasílání novinek

Přihlášení




Zprávy od patriotů
Dobří lidé Česka – certifikát Tisk Email
Aktuality - Zprávy od patriotů
Čtvrtek, 24 Prosinec 2020 14:11

Před nedávným časem jsme vám, našim příznivcům, nabízeli k zakoupení Adventní kalendář splněných přání 2020. Za podporu tohoto projektu Nadačního fondu Dobří lidé Česka jsme získali krásný certifikát a chceme se o radost z něj s vámi všemi podělit. Ještě jednou i my děkujeme za vaši podporu!

Dobri-lide-Ceska-2020-m

 
Adventní kalendář splněných přání 2020 Tisk Email
Aktuality - Zprávy od patriotů
Pondělí, 26 Říjen 2020 17:49

Adventni-kalendar-2020-nahled

Náš spolek opět sponzorsky podporuje vydání požehnaného čokoládového adventního Kalendáře splněných přání 2020 na podporu vážně nemocných dětí. Autorkou titulní ilustrace je Jana Audesová, výtvarnice a malířka z Rokycan. Další podrobnosti o kalendáři a jeho tvůrcích se dočtete na náhledu kalendáře, uvidíte tam také podobu přední strany.

Kalendáře, které získáme za svůj sponzorský příspěvek, dostanou jako dárek děti z rokycanského Klubu Korálky a ze spolku SENs. Naším prostřednictvím si můžete kalendář zakoupit i vy všichni. Cena 1 kusu je stanovena na 140 Kč a je to vlastně cena dvou kalendářů. Tím, že si jeden koupíte, zaplatíte rovnou druhý, kterým bude obdarováno některé nemocné dítě.

Součástí kalendáře jsou také dvě pohádky. Jsou přeloženy do znakové řeči a přístupné přes QR kódy. Na titulní straně po seskenování dalšího kódu kalendář obživne a sám děti dětským chlapeckým hlasem pozdraví.

Máte-li zájem podpořit tuto akci nákupem adventního kalendáře, pište nám své objednávky odpovědí na emailovou adresu  Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript nejpozději do 10. listopadu. Jakmile budou kalendáře k dispozici, budeme vás informovat, kde si je můžete v Rokycanech vyzvednout. Po četných dotazech všechny upozorňujeme, že kalendáře nebudeme mít k volnému prodeji, ale opravdu jen v předobjednaném počtu. Máte-li o kalendáře zájem, pište nám na Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript .

 
Kniha o Borku je v tiskárně! Tisk Email
Aktuality - Zprávy od patriotů
Středa, 26 Srpen 2020 18:17

Uplynulou sobotu jsme si mohli vzpomenout na Benátskou noc 2019. Letošní ročník plánovaný právě na 22. srpna se bohužel neudál. Jiné věci se však dějí dle plánu. Před rokem jsme na Benátské noci slíbili, že v roce 2020 vydáme knihu u příležitosti kulatého výročí první písemné zmínky o osadě Borek z roku 1390. S potěšením oznamujeme, že kniha už je v tiskárně. Slavnostně ji představíme na setkání v Borku pod hrází rybníka na svátek sv. Václava, v pondělí 28. září odpoledne. Tam také zahájíme její prodej, u příležitosti jejího představení to bude za speciální cenu. 

Abyste se měli nač těšit, zveřejňujeme nyní titulní stranu obálky a několik dalších ukázkových stran.

potah-m55m

56m57m

58m59m

60m61m

 
Šek pro Emmičku 2020 Tisk Email
Aktuality - Zprávy od patriotů
Neděle, 22 Listopad 2020 13:21

RokycanskyKrpaly-sponzorsky-sek-2020Jsme moc rádi, že jsme spolu s ostatními příznivci závodu horských kol Rokycanský krpály mohli přispět letos na konto malé Emmičky alespoň tímto způsobem. :) Kvůli koronavirové pandemii jsme bohužel nemohli Rokycanský krpály 2020 uspořádat ani v řádném jarním, ani v náhradním podzimním termínu. Pevně věříme, že se shledáme v roce 2021. Tak nashledanou! :)

 
Prodej knihy Borek Tisk Email
Aktuality - Zprávy od patriotů
Úterý, 29 Září 2020 17:48

Kniha-Borek-FB mNová kniha Borek, od první písemné zmínky po současnost, kterou vydali Rokycanští patrioti, je od dnešního dne v prodeji v Informačním centru Rokycany ve dvoře radnice. Cena knihy je 250 Kč. Autorkou knihy je rokycanská historička PhDr. Hana Hrachová, Ph.D., členka našeho spolku. Kniha je provedena v pevné vazbě, má 164 plnobarevných stran a obsahuje několik stovek fotografií, nákresů a reprodukcí archiválií.

 
Akce Rokycanských patriotů aktuálně Tisk Email
Aktuality - Zprávy od patriotů
Středa, 29 Duben 2020 14:19

Vážení příznivci Rokycanských patriotů!

Vzhledem k letošní pandemii a z toho plynoucím omezením jsme bohužel nemohli uspořádat některé původně plánované akce:

Akce na podporu sbírky na obnovu varhan:

  • Koncert flétnisty Jiřího Stivína (předpokládaný přesun na podzim 2020)
  • Přednáška prof. Jiřího Royta o rokycanských gotických kasulích (předpokládaný přesun na podzim 2020)

Další akce pro první pololetí:

  • 5. ročník závodu Rokycanský krpály 2020 (potvrzený přesun na  4. října 2020)
  • Přednáška o leteckých akcích – „hloubkařích“ na konci 2. světové války na území západních Čech –  (předpokládáme přesun na podzim 2020 či duben 2021)
  • Benátská noc 2020 – Naše největší akce je plánovaná na 22. srpna. V rámci této akce má dojít ke křtu nové knihy o historii Borku, a také informačního panelu o historii obce. O konání Benátské noci rozhodneme v průběhu června podle aktuálních opatření v rámci epidemie. O konání akce budete včas informováni.

Věříme, že akce plánované na druhé pololetí letošního roku již nebudou těmito opatřeními dotčeny:

  • Den plný her (září 2020)
  • Přednáška Vlastimila Vondrušky (7. října 2020)
  • Podzimní varhanní koncert (říjen 2020)
  • Přednáška 400. výročí bitvy na Bílé hoře (listopad 2020)
  • Vánoční zpívání u kapliček v Borku a Rokycanech (10. a 17. prosince 2020)

Těšíme se na shledání s vámi všemi.
Rokycanští patrioti

 
« ZačátekPředchozí12345678DalšíKonec »

Strana 4 z 8

bottom

Založeno na Joomla!. Designed by: multi-colour template shared hosting Valid XHTML and CSS.

© 2010–2017 ROKYCANŠTÍ PATRIOTI
Veškeré materiály zveřejněné na tomto webu podléhají autorskému zákonu. V případě jejich převzetí je nutno uvést zdroj Rokycanští patrioti.