top
logo

Objednat zasílání novinek

Přihlášení




Zprávy od patriotů


Fotosoutěž Rokycany, jak je neznáme Tisk Email
Aktuality - Zprávy od patriotů
Neděle, 28 Únor 2021 22:19

Po pátečním rozhodnutí vlády již víme, že strávíme v příštích týdnech na území katastru Rokycan mnohem více času než v jiných letech. Každý jistě má v Rokycanech místo či místa, která má rád a která jsou navíc fotogenická. Spolek ROKYCANŠTÍ PATRIOTI vyhlašuje od 1. března 2021 fotografickou soutěž na téma Rokycany, jak je neznáme.

Vyfotografujte v tomto období při svých procházkách po Rokycanech cokoli – budovu, památku, strom nebo jen obyčejné zákoutí, které máte rádi, kam se chodíte rádi projít, a přitom jde o místo veřejnosti málo známé nebo okolo něj běžně jen v rychlosti procházíme. Nyní se vše na čas zpomalí, je těžké předvídat, kdy přesně se život vrátí opět do normálu. Tyto fotografie mohou být poselstvím naší doby budoucím generacím, mohou být uloženy do archivu.

V soutěži Rokycany, jak je neznáme, vyhlašujeme dvě tematické kategorie: Město a Příroda. Přijímají se fotografie barevné i černobílé, od jednoho autora nejvýše 2 snímky v každé kategorii. Informace o způsobu zasílání snímků a další podrobnosti o soutěži najdete v pokračování článku a v PDF dokumentu Fotografická soutěž Rokycany, jak je neznáme.

Celý článek...
 
Soutěž Poznej Neferův svět prodloužena Tisk Email
Aktuality - Zprávy od patriotů
Čtvrtek, 07 Leden 2021 11:35

Soutez-EgyptUzávěrka soutěže o starověkém Egyptě Poznej Neferův svět, kterou pořádá pojišťovna Kooperativa ve spolupráci s Českým egyptologickým ústavem, je prodloužena do konce ledna 2021. Prodloužení soutěže navazuje na dnešní nařízení vlády České republiky o trvání distanční výuky na školách a termín soutěže může být ještě upraven podle dalšího vývoje situace. Organizátoři nechtějí soutěžící připravit o možnost případných konzultací jejich prací se spolužáky či s vyučujícími. Připomínáme, že jedním z hlavních organizátorů je pan Radek Cinke, člen našeho spolku. Rokycanští patrioti rádi podporují tuto zajímavou soutěž a věří, že organizátoři obdrží celou řadu zajímavých řešení soutěžních úkolů. Podrobnosti najdete v PDF dokumentu Soutez-Egypt.pdf (pozor, v dokumentu zůstalo původní datum).

 
PF 2021 Tisk Email
Aktuality - Zprávy od patriotů
Čtvrtek, 31 Prosinec 2020 20:05

Hodně úspěchů a pevné zdraví v novém roce 2021 Vám všem přejí ROKYCANŠTÍ PATRIOTI.

PF-2021-Rokycansti-patrioti-RGB-m

Na fotografii je středový sloupek kašny za školou v ulici Míru. Osmiboké kamenné ohrazení kašny je pravděpodobně gotického původu, sloupek ukončený vázou je klasicistní z roku 1863. V kašně končil původní městský vodovod zrušený ve 20. letech 20. století. Vodovod byl více než dva kilometry dlouhý a vedl až z rybníka Ježek. Kašna byla restaurována v roce 2009.

 
Dobří lidé Česka – certifikát Tisk Email
Aktuality - Zprávy od patriotů
Čtvrtek, 24 Prosinec 2020 14:11

Před nedávným časem jsme vám, našim příznivcům, nabízeli k zakoupení Adventní kalendář splněných přání 2020. Za podporu tohoto projektu Nadačního fondu Dobří lidé Česka jsme získali krásný certifikát a chceme se o radost z něj s vámi všemi podělit. Ještě jednou i my děkujeme za vaši podporu!

Dobri-lide-Ceska-2020-m

 
Šek pro Emmičku 2020 Tisk Email
Aktuality - Zprávy od patriotů
Neděle, 22 Listopad 2020 13:21

RokycanskyKrpaly-sponzorsky-sek-2020Jsme moc rádi, že jsme spolu s ostatními příznivci závodu horských kol Rokycanský krpály mohli přispět letos na konto malé Emmičky alespoň tímto způsobem. :) Kvůli koronavirové pandemii jsme bohužel nemohli Rokycanský krpály 2020 uspořádat ani v řádném jarním, ani v náhradním podzimním termínu. Pevně věříme, že se shledáme v roce 2021. Tak nashledanou! :)

 
« ZačátekPředchozí12345678910DalšíKonec »

Strana 4 z 10

bottom

Založeno na Joomla!. Designed by: multi-colour template shared hosting Valid XHTML and CSS.

© 2010–2017 ROKYCANŠTÍ PATRIOTI
Veškeré materiály zveřejněné na tomto webu podléhají autorskému zákonu. V případě jejich převzetí je nutno uvést zdroj Rokycanští patrioti.