top
logo

Objednat zasílání novinek

Přihlášení




2014
Zpívání u kapličky – 18. 12. 2014 Tisk Email
Reportáže z našich akcí - 2014
Čtvrtek, 18 Prosinec 2014 22:15

DSCN6416-mDnešní setkání u kapličky Panny Marie Bolestné u koupaliště se opravdu vydařilo. Počasí nám přálo, očekávaný deštík se nedostavil a bylo teplo. Až to ani nevypadalo, že jsou za týden Vánoce. Všem zazpívaly sólistky pěveckého sboru rokycanského gymnázia Eliška Brabcová a Kristýna Krčmová, na klávesy je doprovázel Kryštof Karel. K občerstvení naši členové nebo spíše členky připravily domácí vánočky a různé druhy vánočního cukroví, pro zahřátí se podával horký ovocný čaj a svařené víno. Na akci promluvili předseda Rokycanských patriotů Tomáš Rada a rokycanský farář P. Samuel Andrzej Wegrzyn.

Několik fotek v naší fotogalerii najdete zde.

Rádi bychom Vás také pozvali na naši další akci, na prohlídku rokycanské kalvárie pod vedením architekta Jana Soukupa, kterou uskutečníme v prvních měsících, lednu, únoru nebo březnu příštího roku.

 
Videoreportáž ze Dne plného her Tisk Email
Reportáže z našich akcí - 2014
Středa, 10 Září 2014 19:48

Otevřete-li celý článek, naleznete YouTube video ve větším okně. Případně si je můžete zobrazit na celou obrazovku.

Celý článek...
 
Videoreportáž z Benátské noci Tisk Email
Reportáže z našich akcí - 2014
Středa, 20 Srpen 2014 22:52

Otevřete-li celý článek, naleznete YouTube video ve větším okně. Případně si je můžete zobrazit na celou obrazovku.

Celý článek...
 
Vycházka Zkameněliny a nerostné suroviny se vydařila Tisk Email
Reportáže z našich akcí - 2014
Pondělí, 06 Říjen 2014 09:35

KraftV sobotu 4. října po jedné hodině po poledni se skupina zájemců o naučnou vycházku Zkameněliny a nerostné suroviny vydala vlakem z Rokycan do Ejpovic. Z Ejpovic už jsme putovali pěšky podél Ejpovické i Klabavské přehrady zpět do Rokycan. Zastávek bylo dost a dost a na každé z nich nás oba dva přednášející geolog doc. Kraft a historička dr. Hrachová průběžně seznamovali s nejrůznějšími zajímavostmi ze svých oborů. Dověděli jsme se spoustu věcí zejména o geologii okolí Klabavy a o historii těžby železné rudy v okolí Rokycan. Ze začátku nám počasí příliš nepřálo, bylo zataženo, ale postupně se obloha přece jen trochu projasnila. Do Rokycan jsme dorazili až po osmnácté hodině plni novým infomací a zážitků. Víkendové naučné vycházky se tentokrát zúčastnilo kolem 50 lidí.

Několik snímků z víkendu naleznete ve fotogalerii.

 
Den plný her je za námi Tisk Email
Reportáže z našich akcí - 2014
Neděle, 07 Září 2014 20:45

CWG-klukLetošní Den plný her máme za sebou, z blízké budoucnosti a přítomnosti se nenávratně přesunul do minulosti. Tentokrát účast dětí, dětiček a jejich rodičů i prarodičů opět překonala dosavadní rekordy. Zúčastnilo se 252 registrovaných dětských soutěžících. Když uvážíme, že s každým závodícím dítětem přišli průměrně skoro dva dospělí, někdy jeden, jindy celá rodina, navštívilo naši akci určitě kolem 700 lidí.

Zahájili jsme včas, zkušenosti z předchozích let jsou znát a přípravy klapaly jak hodinky. Ve 13 hodin byla všechna stanoviště přichystaná. Sluníčko svítilo, pro některé pořadatele na stanovištích na písčité ploše hřiště ho bylo možná až příliš. Počasí nám přálo až do 16 hodin, kdy přišel tmavý mrak, slušný liják a k tomu i malá bouřka. Museli jsme soutěže na stanovištích ukončit a všichni se schovávali, kde se dalo. Naštěstí před půl pátou pršet téměř přestalo, a tak losování cen - vstupenek do Dinoparku - proběhlo v pohodě a v pořádku. Ti, kteří vyhráli, se radovali, ti, na které se nedostalo, mohou zkusit své štěstí zase napřesrok. Těšíme se na Vás opět za rok na Dni plném her nebo ještě dříve na jiné akci pořádané ROKYCANSKÝMI PATRIOTY.

Fotografie z dnešní akce najdete v naší fotogalerii zde - http://www.rokycanstipatrioti.cz/index.php?option=com_phocagallery&view=category&id=36. Krátké video na web dáme během několika dnů, až si najdeme čas na jeho sestříhání.

 
Benátská noc 2014 Tisk Email
Reportáže z našich akcí - 2014
Úterý, 19 Srpen 2014 21:44

 DSC5545 mLetošní Benátská noc se opět vydařila. Počasí nám sice tolik nepřálo jako v předchozích letech, ale naštěstí jsme téměř nezmokli. Děti i dospělí si celé odpoledne a večer užívali připravených atrakcí i další zábavy. Děti zaujala přistavená hasičská a vojenská technika, dospělé pak hlavně vystoupení tří kapel - Ahasver's, 7'Znamení a Prázdné lahve. Všichni se pak pokochali krásným ohňostrojem i osvětlenými lodičkami s lampiony na rybníce. Nasvícený splav pod hrází rybníka si také našel spoustu obdivovatelů. Fotogalerii vybraných fotek z akce můžete shlédnout zde, všechny snímky pak najdete zde. Za úžasné fotografie děkujeme Martinu Spalovi.

V přípravě je také video z Benátské noci, které budete moci během několika dnů nalézt také přímo na tomto místě. Všichni Rokycanští patrioti vám děkují za účast a těší se na shledání při některé z dalších akcí. Může to být třeba už blízký Den plný her, který se bude konat v neděli 7. září.

 
« ZačátekPředchozí12DalšíKonec »

Strana 1 z 2

bottom

Založeno na Joomla!. Designed by: multi-colour template shared hosting Valid XHTML and CSS.

© 2010–2017 ROKYCANŠTÍ PATRIOTI
Veškeré materiály zveřejněné na tomto webu podléhají autorskému zákonu. V případě jejich převzetí je nutno uvést zdroj Rokycanští patrioti.