top
logo

Objednat zasílání novinek

Přihlášení




2015
Zpívání u kapličky 2015 Tisk Email
Reportáže z našich akcí - 2015
Čtvrtek, 17 Prosinec 2015 22:40

DSCN8935mDnes ve čtvrtek 17. prosince jsme se spolu s našimi příznivci a dalšími hudbymilovnými občany Rokycan sešli u Kapličky Panny Marie Bolestné u koupaliště. Připravili jsme pro přítomné ochutnávku vánoček a vánočního pečiva, pro zahřátí jsme měli připravený čaj a svařené víno.

U kapličky nám zazpívali členové pěveckého sboru Unique Rokycany. Zazněly mimo jiné tyto melodie - Už z hor zní zvon, Zafúkané (Fleret), Lepší ako sme (Anna Veselovska), Na nebi svítí (Dan Bárta), V jeslích dítě spinká (Spiritual Kvintet), Z Betléma se ozývá (Spiritual Kvintet), Sliby se maj plnit o Vánocích (Janek Ledecký), Napojen (Tomáš Klus), Let It Snow (Frank Sinatra), Rocking Around a Christmas Tree (Brenda Lee), Where Are You Christmas (Faith Hill), Let it go (Frozen).

Počasí bylo sice spíše jarní, místo sněhové pokrývky se kolem kapličky zelenala tráva, ale i tak jsme si letošní zpívání u kapličky užili. Díky všem, kdo jste se na nás přišli podívat. Odhadujeme, že si zpívání přišlo poslechnout 120 až 140 lidí.

Fotografie z celé akce naleznete v naší fotogalerii Zpívání u kapličky 2015.

 
Naražení vánočního pivního speciálu Tisk Email
Reportáže z našich akcí - 2015
Čtvrtek, 17 Prosinec 2015 12:15

DSCN8897mVčera na sedmou večerní se sešli Rokycanští patrioté a jejich příznivci v pivnici Lidový dům U Stočesů na náměstí v Rokycanech. Na programu bylo naražení jednorázové várky vánočního medového speciálu.

Po sedmé, když už byli všichni na místě, se ujali pípy spolumajitel Minipivovaru U Stočesů pan Tomáš Grimm a předseda spolku Rokycanští patrioti pan Tomáš Rada. Společně natočili první půllitr pivního vánočního medového speciálu a ochutnali jej. Je dobrý! Pak už se jen jedlo, pilo, hodovalo. Na všech stolech se objevily rybí speciality - kapří hranolky a pikantní nakládané kyselé ryby z Rybniční správy Colloredo-Mannsfeld Zbiroh.

Pro zájemce je vánoční speciál ke koupi jak v Minipivovaru U Stočesů, tak v pivnici Lidový dům na náměstí. Je nabízen v dárkové skleněné láhvi s uchem o objemu 2 litry nebo v PET lahvi 1,5 litru.

Fotografie z celé akce naleznete v naší fotogalerii Naražení pivního speciálu 2015.

 
Podzimní varhanní koncert 2015 Tisk Email
Reportáže z našich akcí - 2015
Pátek, 02 Říjen 2015 13:18

DSCN8331-mTento týden ve středu v podveřer se konal další z podzimních varhanních koncertů pořádaný Rokycanskými patrioty v kostele Panny Marie Sněžné v Rokycanech. Program připravil a s účinkujícími nacvičil pan Jan Esterle ze ZUŠ Terezie Brzkové v Plzni. Všichni přítomní se zaposlouchali do tónů hudby, letos byl koncert zpestřen medialonky jednotlivých hudebních skladatelů a zajímavostmi z jejich života, které také připravil pan Esterle.

Po skončení koncertu se Rokycanští patrioti sešli se svými přiznivci na číši vína a odměnili drobným dárkem nejvýznamnější spolupracovníky a sponzory z řad rokycanských společností, veřejnosti i členů spolku.

Ve zveřejněném fotoalbu, které naleznete zde, můžete shlédnout záběry jak z koncertu, tak i z následného setkání. Letos máme k dispozici také několik zajímavých snímků varhaníků " v akci" přímo z kostelního kůru. Můžete tedy vidět naše rokycanské varhany zblízka nejen zdola z kostelní lodi, jak je běžné.

 
Fotogalerie z Benátské noci a Dne her Tisk Email
Reportáže z našich akcí - 2015
Sobota, 26 Září 2015 19:05

camera-icon-1106113819Dovolujeme si upozornit návštěvníky našeho webu, že jsme již před časem na stránkách zveřejnili fotogalerie se snímky z našich dvou posledních úspěšných akcí – z Benátské noci konané 22. srpna v Borku a ze Dne plného her, který se uskutečnil 6. září na fotbalovém stadionu. Snímky z Benátské noci najdete zde. Snímky ze Dne plného her najdete zde. Ještě pro vás v dohledné době připravíme video z Benátské noci včetně slavnostního ohňostroje.

 
Přednáška 70. výročí ukončení 2. světové války v Evropě Tisk Email
Reportáže z našich akcí - 2015
Pátek, 08 Květen 2015 15:57

V pondělí 4. května 2015 se v sále restaurace Na Střelnici sešli příznivci historie, Rokycan a Rokycanských patriotů, aby si vyslechli přednášku PhDr. Jiřího Plachého, Ph.D., zaměstnance Vojenského historického ústavu v Praze. Přednáška s názvem 70. výročí ukončení 2. světové války v Evropě a události v Rokycanech byla uspořádána právě u příležitosti květnových oslav 70. výročí konce 2. světové války. Doufáme, že si všichni návštěvníci odnesli mnoho nových a zajímavých poznatků a byli s přednáškou spokojeni.

Se souhlasem dr. Plachého jsme pořídili videozáznam celé jeho přednášky a zveřejňujeme ho zde, na našich webových stránkách. Připravujeme ještě krátký videosestřih do tohoto článku, který Vám přiblíží atmosféru přednášky. Na webové stránce Videozáznam přednášky 70. výročí ukončení 2. světové války v Evropě najdete celou jednu hodinu dlouhou přednášku rozdělenou na 2 dílčí videa.

Otevřete-li celý článek, naleznete YouTube videa ve větším okně. Případně si je můžete zobrazit na celou obrazovku.

Celý článek...
 
« ZačátekPředchozí12DalšíKonec »

Strana 1 z 2

bottom

Založeno na Joomla!. Designed by: multi-colour template shared hosting Valid XHTML and CSS.

© 2010–2017 ROKYCANŠTÍ PATRIOTI
Veškeré materiály zveřejněné na tomto webu podléhají autorskému zákonu. V případě jejich převzetí je nutno uvést zdroj Rokycanští patrioti.