top
logo

Objednat zasílání novinek

Přihlášení




Pozvánky na akce


Augustiniáni kanovníci a umění – přednáška prof. Jana Royta Tisk Email
Aktuality - Pozvánky na akce
Sobota, 28 Srpen 2021 10:16

plakat-A4 prednaska-rokycanske-kasule-2021-web-m

Rádi bychom vás pozvali na dlouho plánovanou a očekávanou přednášku prof. Jana Royta, ve které se bude věnovat zejména vzácným gotickým liturgickým rouchům, rokycanským kasulím. Tato přednáška měla proběhnout již v loňském roce, ale kvůli komplikacím musela být odložena a dočkáme se jí až nyní. S prof. Roytem se setkáme v úterý 14. září v 17 hodin v kostele Panny Marie Sněžné v Rokycanech.

Rokycanské kasule si budete moci v průběhu akce dobře prohlédnout. Pokud se s nimi chcete seznámit dopředu, zveřejnili jsme jejich snímky a popis na našem webu.

 
Den plný her 2021 Tisk Email
Aktuality - Pozvánky na akce
Pátek, 27 Srpen 2021 10:35

Po loňské odmlce vynucené pandemií covid-19 pořádáme další ročník Dne plného her. Akce proběhne v neděli 12. září, tentokrát poprvé na novém místě. Soutěžní i nesoutěžní atrakce pro vás připravíme na travnaté ploše a písčitém hřišti v prostoru mezi Brankou, bývalou knihtiskárnou a budovou Lesů města Rokycany. Přijďte se s dětmi zasoutěžit a vyhrát drobné ceny. Věříme, že nám letos bude počasí přát. :)

EDIT: Na našem Facebooku jsme zveřejnili plánek místa konání letošního ročníku a platná protiepidemická opatření.

plakat-Den-plny-her-2021 web m

 
Benátská noc 2021 Tisk Email
Aktuality - Pozvánky na akce
Úterý, 03 Srpen 2021 17:51

plakat-Benatska-noc-2021-m

Zveme všechny na Benátskou noc, která proběhne v sobotu 21. srpna od 15 hodin na hřišti TJ Sokol Borek pod hrází Boreckého rybníka. 

15.00 – zahájení programu, představení záchranářské techniky HZS Rokycany a vojenské techniky VÚ 7374 Všenice, projížďky na koních z Ranče Borovice Kamenný Újezd, jízdy po Boreckém rybníku na lodičkách a raftech DDM Rokycany

15.30 – Vojta Moulis s kytarou

16.15 – vystoupení skupiny historického šermu, šermířského a divadelního spolku Harcíři z Rokycan

17.00 – vystoupení borecké hudební skupiny Booreek, big-beat hrající písně s vesnickou tématikou

18.00 – křest knihy Borek vydané Spolkem Rokycanští patrioti

18.30 – skupina Booreek pokračuje

20.00 – vystoupení hudební skupiny Prázdné lahve, rokycanská pop-rock kapela

21.20 – lampiónový průvod na hráz Boreckého rybníka

21.30 – parádní ohňostroj na rybníce, letos s překvapením, jízda s lampióny na lodičkách

22.00 – skupina Prázdné lahve pokračuje

• programem provedou Taťána Krchovová a Kvido Kuželka • na místě k zakoupení lampióny, svíčky, pohlednice a jiné upomínkové předměty • vítány jsou i vlastní lampióny • jízda na lodičkách na vlastní nebezpečí

• občerstvení zajištěno pivnicí U Stočesů • víno z produkce vinařství Taste Point – vinařství Vican, Mikulov • špekáčky k opékání Řeznictví Pardovský • objednávky pizzy od pizzerie Angelo • káva Pappa Coffee

• Benátská noc se koná v areálu TJ Sokol Borek • ohňostroj dodává firma – www.spitfire-pyro.cz • fotodokumentaci zajišťuje Martin Spal – www.smfoto.cz • pořádají ROKYCANŠTÍ PATRIOTI – www.rokycanstipatrioti.cz

• na Benátské noci bude k dispozici sbírková pokladnička pro sbírku na restaurování barokních varhan v kostele Panny Marie Sněžné v Rokycanech

Protiepidemická pravidla účasti podle platného nařízení vlády ČR = Akce se smí zúčastnit pouze osoby nevykazující příznaky onemocnění covid-19, které zároveň mají PCR test do 7 dnů nebo POC test do 3 dnů nebo minimálně 14 dnů po ukončeném očkování nebo méně než 180 dnů po prodělaném onemocnění. Organizátoři nebudou splnění kontrolovat, účastníci akce jsou povinni se v případě kontroly státním orgánem prokázat  platným certifikátem. Při odstupu menším než 1,5 metru jsou účastníci povinni používat ochranné prostředky dýchacích cest.

 
Pojďte s vejcem na vandr Tisk Email
Aktuality - Pozvánky na akce
Úterý, 23 Březen 2021 20:11

Doplňujeme informaci o jarních akcích pořádaných Maruškou Moulisovou a zveme všechny na Cestu za pokladem aneb Pojďte s vejcem na vandr.

cesta-za-pokladem-m

 
Jaro a Velikonoce jsou tady Tisk Email
Aktuality - Pozvánky na akce
Sobota, 20 Březen 2021 12:58

Rádi bychom vás seznámili s novými akcemi pro děti i dospělé, které přichystala pro letošní jaro naše členka Maruška Moulisová. Jedná se o Velikonoční výzvu a akci Spolu i když každý sám. Více podrobností se dozvíte z přiložených plakátů, pod plakátem druhé akce nepřehlédněte odkaz na záznamový arch.

Velikonocni-vyzva-2021-m   Spolu-i-kdyz-m

 Záznamový arch akce Spolu i když každý sám.

Na velikonoční týden Maruška chystá ještě cestu za pokladem, informace o průběhu se dozvíte později.

 
« ZačátekPředchozí12345678910DalšíKonec »

Strana 6 z 29

bottom

Založeno na Joomla!. Designed by: multi-colour template shared hosting Valid XHTML and CSS.

© 2010–2017 ROKYCANŠTÍ PATRIOTI
Veškeré materiály zveřejněné na tomto webu podléhají autorskému zákonu. V případě jejich převzetí je nutno uvést zdroj Rokycanští patrioti.