top
logo

Objednat zasílání novinek

Přihlášení




Zprávy od patriotů
PF 2024 Tisk Email
Aktuality - Zprávy od patriotů
Neděle, 31 Prosinec 2023 13:41

PF-2024-Rokycansti-patrioti-RGB-m

 

Na fotografii Václava Kohouta je neorenesančně přestavěná Fitzova vila z 19. stol. na náměstí 5. května v Rokycanech. Pojmenována je po bývalém řediteli mirošovských dolů Janu Fitzovi, který ji koupil v roce 1903.

 
Hlasujte pro naši sbírku! Tisk Email
Aktuality - Zprávy od patriotů
Středa, 24 Květen 2023 18:37

Chtěli bychom opět připomenout naši sbírku na podporu obnovy barokních varhan v kostele Panny Marie Sněžné v Rokycanech – varhany.rokycanstipatrioti.cz. Podpořte naši sbírku také svým hlasem v daším ročníku soutěže na podporu sbírek pro vybrané památky. Hlasovat pro cenu veřejnosti můžete na webu www.mamevybrano.cz/soutez. V prvním kole můžete hlasovat pro naši sbírku číslo 224 až do 31. května. Připravili jsme pro vás obrázkový návod, jak hlasovat:

Letacek-sbirka-varhany-2023 m

Nadále můžete samozřejmě přispívat na restaurování varhan také finančně. Na webu varhany.rokycanstipatrioti.cz se dozvíte vše potřebné včetně čísla sbírkového účtu 2342549/5800. Chystáme řadu benefičních akcí, hlavně koncertů, kterými sbírku podpoříme. Věříme, že se obnovy vzácných rokycanských varhan dočkáme co nejdříve.

 
Děkujeme za Vaše hlasování! Tisk Email
Aktuality - Zprávy od patriotů
Středa, 01 Červen 2022 21:06

Děkujeme všem, kteří dali v soutěži „Hlasujte pro památku svého srdce“ svůj hlas veřejné sbírce na podporu obnovy barokních varhan v kostele Panny Marie Sněžné v Rokycanech. Dnes jsme se od pořadatelů soutěže dověděli, že naše sbírka zvítězila v prvním, krajském kole hlasování a postupuje dále! Druhé kolo hlasování, kterého se zúčastní již jen jeden sbírkový projekt z každého kraje České republiky, bude probíhat od 15. 6. do 31. 8. Věříme, že i v druhém kole můžeme s Vašimi hlasy počítat. Ve hře je 100 000 Kč, které můžeme získat pro naši sbírku.

Po zahájení dalšího hlasování Vám samozřejmě dáme vědět. Máte-li zájem, můžete průběh soutěže sledovat sami na webu www.mamevybrano.cz/soutez. Podrobnosti o sbírce na podporu obnovy varhan, ale i o jejich historii a záměru restaurování, se můžete dočíst na našem webu varhany.rokycanstipatrioti.cz. Nadále můžete naši snahu o restaurování varhan podpořit také finančně – na sbírkový účet číslo 2342549/5800 nebo do sbírkové pokladničky na našich akcích.

Věříme, že se obnovy vzácných rokycanských varhan dočkáme co nejdříve.

 
Info o adventních kalendářích Tisk Email
Aktuality - Zprávy od patriotů
Středa, 13 Prosinec 2023 11:27

Na letošních čokoládových adventních kalendářích je vinou výrobce vytištěné špatné datum minimální trvanlivosti. Celé vyjádření je zde.

 
Adventní kalendář splněných přání 2022 Tisk Email
Aktuality - Zprávy od patriotů
Pondělí, 12 Září 2022 10:17

KALENDAR 2022-m

Také letos nabízíme ke sponzorskému zakoupení čokoládový adventní Kalendář splněných přání 2022. Kalendář stojí 150 Kč a je to cena 2 kusů - jeden dostanete a druhými budou obdarovány nemocné děti z Rokycanska. Pište své objednávky na e-mail  Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript  nejpozději do neděle 16. října. Až kalendáře dostaneme, domluvíme se na předání.

Celý článek...
 
Čestné občanství pro Václava Stehlíka Tisk Email
Aktuality - Zprávy od patriotů
Pátek, 27 Květen 2022 20:15

Členové Spolku ROKYCANŠTÍ PATRIOTI navrhují udělit in memoriam čestné občanství panu Václavu Stehlíkovi. Za druhé světové války pomohl Václav Stehlík několika členům parašutistických výsadků našich vojáků z Anglie. Přechovávání parašutistů však bylo prozrazeno a Václav Stehlík a jeho rodina byli zatčeni a dne 28. 5. 1942 zastřeleni.

V roce 1946 byla na domě čp. 319/II slavnostně odhalena pamětní deska a došlo také k přejmenování ulice na Stehlíkovu. V roce 1965 bylo celkem 15 osob zapojených do protifašistického odboje jmenováno čestnými občany Rokycan. Václav Stehlík však mezi nimi nebyl. Nelze spolehlivě napsat, proč mezi tyto osoby nebyl zařazen. Je možné, že to bylo kvůli tomu, že jeho odbojová činnost byla přímo spojena se západním odbojem, je také možné, že to byla jeho příslušnost k sociálně demokratické straně.

Navrhujeme Zastupitelstvu města Rokycany u příležitosti zítřejšího smutného 80. výročí smrti rodiny Stehlíkových udělit Václavu Stehlíkovi in memoriam čestné občanství města Rokycany.

Celý text návrhu naleznete zde.

 
« ZačátekPředchozí12345678DalšíKonec »

Strana 1 z 8

bottom

Založeno na Joomla!. Designed by: multi-colour template shared hosting Valid XHTML and CSS.

© 2010–2017 ROKYCANŠTÍ PATRIOTI
Veškeré materiály zveřejněné na tomto webu podléhají autorskému zákonu. V případě jejich převzetí je nutno uvést zdroj Rokycanští patrioti.