top
logo

Objednat zasílání novinek

Přihlášení




Reportáže z našich akcí
Benátská noc 2016 Tisk Email
Reportáže z našich akcí - 2016
Středa, 24 Srpen 2016 21:55

 DSC3483mBenátská noc 2016... Od akce samotné už uplynulo několik dní, konečně je čas na chvilku se zastavit a zamyslet se, jak nám v sobotu bylo, jak se nám dařilo. Taky jsme už dostali fotky od kamaráda fotografa - Martina Spala. Proto nezveřejňujeme jen nějaké to povídání, ale hned několik desítek povedených obrázků. Martin je totiž opravdu šikovný fotograf, díky moc. Fotografie najdete v albu Benátská noc 2016.

Jako každoročně jsme se do příprav Benátské noci pustili už před dlouhou dobou, začínáme výběrem kapel, výběrem dodavatelů pohoštění, domluvou dodávky ohňostroje a spoustou a spoustou dalších maličkostí a drobností. Letos jsme se navíc domluvili, že akci vylepšíme profesionálním zastřešeným a osvětleným pódiem a také, to hlavně, přítomností moderátora. Této role se s velkou chutí ujal další známý - Kvido Kuželka. A zhostil se jí na jedničku s hvězdičkou. Celá odpolední a večerní šňůra vystoupení tím nabrala spád, pěkně se svázala do jednoho proudu zábavy a informací. Přítomní hosté se navíc dověděli fůru zajímavostí. Takže taky - díky moc, Kvido.

Hudební vystoupení střídala jedno druhé, představili se nám ES Akord, Cliché, S.N.M. a po ohňostroji i Prázdné lahve, kteří dokázali udržet tancující posluchače na parketu i za nočního deště. Ve stáncích bylo všeho hojnost - pivo, grepový speciál, malinovka, uzená kýta, klobásy, káva, zmrzlina, zákusky, lampiony, pohlednice, svítící náramky, airbrush tetování, špekáčky na oheň, ... Ani fronty se téměř nestíhaly tvořit.

Před půl desátou jsme se jako každoročně vydali na krátkou procházku s lamipony na hráz rybníka a přesně v půl začalo netrpělivě očekávané ohnivé překvapení. Ohňostroj sledovaly davy lidí na břehu, ale hodně jich bylo i na vodě na lodičkách a raftech. Každým rokem je snad lepší a lepší, letošní vyvrcholení v podobě několika desítek ohnivých kytic téměř v jednom okamžiku by nám i profesionální ohněstrůjci mohli závidět. Krátké video se záznamem ohňostroje je na YouTube. A pak už hoši z Prázdných lahví hráli a hráli. V rámci své produkce nás velice překvapili, když na závěr první série uvedli píseň, kterou nám věnovali.

Co dodat, někomu už jsme poděkovali výše, ale mnoha dalším jsme to ještě nestihli. Díky kapelám za skvělou muziku, díky Stočeským a Presto Coffee za občerstvení, díky koňákům za projížďky na koních, Karlu Vodičkovi a celé partě z DDM za rafty, díky Tomášovi za nápady a šéforganizaci, Jardovi za ozvučení celé akce, díky Vlaďce, Nadě, Květě a Michalovi za obsluhu stánku s lampiony, Martině a Petrovi za airbrush, Vlaďce a Martinovi za prodej špekáčků, díky všem sponzorům za finanční i věcnou pomoc a naopak našim členům za shánění sponzorů. Dalo by se pokračovat téměř do nekonečna - díky všem pomocníkům za dřevo, lavičky, sekání trávy, úklid, dopravu a Václavovi s Michalem za odpálení ohňostroje atd. atd. atd.

A na závěr? Díky všem za účast, byli jste skvělí! Na shledanou zase za rok na Benátské noci 2017!

 
Přednáška Brdy – hory uprostřed Čech Tisk Email
Reportáže z našich akcí - 2016
Pátek, 29 Leden 2016 20:10

Ve středu 27. ledna 2016 se před 17. hodinou sešli příznivci pohoří Brdy a geologa, spisovatele, filosofa a popularizátora vědy RNDr. Václava Cílka, CSc. Sál restaurace Na Střelnici praskal ve švech, na pořadu dne byla přednáška dr. Cílka s názvem Brdy – hory uprostřed Čech. Přednášku uspořádali Rokycanští patrioti ve spolupráci se Západočeským muzeem v Plzni, Muzeem dr. Bohuslava Horáka v Rokycanech. Po krátkém přivítání, kterého se ujal známý geolog doc. Petr Kraft, se chopil slova dr. Cílek. Celý sál se zaujetím poslouchal jeho povídání o Brdech, jeho názory na vznikající CHKO, dosavadní vojenskou správu, předpokládanou budoucnost Brd a mnoho dalších souvisejících témat. Po více než hodinové přednášce pak dr. Cílek ještě půl hodiny odpovídal na zvídavé dotazy posluchačů. Na závěr celé přednášky uspořádal improvizovanou autogramiádu.

cilek

Se souhlasem dr. Cílka jsme pořídili videozáznam celé jeho přednášky a zveřejňujeme ho zde, na našich webových stránkách.  Na webové stránce Videozáznam přednášky Brdy – hory uprostřed Čech najdete celou více než jednu a půl hodiny dlouhou přednášku rozdělenou na 3 dílčí videa.

 
Naražení vánočního pivního speciálu Tisk Email
Reportáže z našich akcí - 2015
Čtvrtek, 17 Prosinec 2015 12:15

DSCN8897mVčera na sedmou večerní se sešli Rokycanští patrioté a jejich příznivci v pivnici Lidový dům U Stočesů na náměstí v Rokycanech. Na programu bylo naražení jednorázové várky vánočního medového speciálu.

Po sedmé, když už byli všichni na místě, se ujali pípy spolumajitel Minipivovaru U Stočesů pan Tomáš Grimm a předseda spolku Rokycanští patrioti pan Tomáš Rada. Společně natočili první půllitr pivního vánočního medového speciálu a ochutnali jej. Je dobrý! Pak už se jen jedlo, pilo, hodovalo. Na všech stolech se objevily rybí speciality - kapří hranolky a pikantní nakládané kyselé ryby z Rybniční správy Colloredo-Mannsfeld Zbiroh.

Pro zájemce je vánoční speciál ke koupi jak v Minipivovaru U Stočesů, tak v pivnici Lidový dům na náměstí. Je nabízen v dárkové skleněné láhvi s uchem o objemu 2 litry nebo v PET lahvi 1,5 litru.

Fotografie z celé akce naleznete v naší fotogalerii Naražení pivního speciálu 2015.

 
Videozáznamy z jarních přednášek 2016 Tisk Email
Reportáže z našich akcí - 2016
Čtvrtek, 23 Červen 2016 19:47

V uplynulém měsíci jsme pro vás připravili hned dvě přednášky, obě proběhly v sále restaurace Na Střelnici. 19. května to byla přednáška Prof. Lenky Bobkové Císař a král český Karel IV., měsíc na to, 16. června se jednalo o Povídání Jana Hajšmana, Jaroslava Volgeltanze a Zdeňka Hůrky na téma Turisticky atraktivní místa v CHKO Brdy.

Z obou přednášek jsme se souhlasem přednášejících pořídili videozáznamy, které najdete na našich stránkách v následujících článcích:

Videozáznam přednášky Císař a král český Karel IV.

Videozáznam přednášky Turisticky atraktivní místa v CHKO Brdy

 
Zpívání u kapličky 2015 Tisk Email
Reportáže z našich akcí - 2015
Čtvrtek, 17 Prosinec 2015 22:40

DSCN8935mDnes ve čtvrtek 17. prosince jsme se spolu s našimi příznivci a dalšími hudbymilovnými občany Rokycan sešli u Kapličky Panny Marie Bolestné u koupaliště. Připravili jsme pro přítomné ochutnávku vánoček a vánočního pečiva, pro zahřátí jsme měli připravený čaj a svařené víno.

U kapličky nám zazpívali členové pěveckého sboru Unique Rokycany. Zazněly mimo jiné tyto melodie - Už z hor zní zvon, Zafúkané (Fleret), Lepší ako sme (Anna Veselovska), Na nebi svítí (Dan Bárta), V jeslích dítě spinká (Spiritual Kvintet), Z Betléma se ozývá (Spiritual Kvintet), Sliby se maj plnit o Vánocích (Janek Ledecký), Napojen (Tomáš Klus), Let It Snow (Frank Sinatra), Rocking Around a Christmas Tree (Brenda Lee), Where Are You Christmas (Faith Hill), Let it go (Frozen).

Počasí bylo sice spíše jarní, místo sněhové pokrývky se kolem kapličky zelenala tráva, ale i tak jsme si letošní zpívání u kapličky užili. Díky všem, kdo jste se na nás přišli podívat. Odhadujeme, že si zpívání přišlo poslechnout 120 až 140 lidí.

Fotografie z celé akce naleznete v naší fotogalerii Zpívání u kapličky 2015.

 
Podzimní varhanní koncert 2015 Tisk Email
Reportáže z našich akcí - 2015
Pátek, 02 Říjen 2015 13:18

DSCN8331-mTento týden ve středu v podveřer se konal další z podzimních varhanních koncertů pořádaný Rokycanskými patrioty v kostele Panny Marie Sněžné v Rokycanech. Program připravil a s účinkujícími nacvičil pan Jan Esterle ze ZUŠ Terezie Brzkové v Plzni. Všichni přítomní se zaposlouchali do tónů hudby, letos byl koncert zpestřen medialonky jednotlivých hudebních skladatelů a zajímavostmi z jejich života, které také připravil pan Esterle.

Po skončení koncertu se Rokycanští patrioti sešli se svými přiznivci na číši vína a odměnili drobným dárkem nejvýznamnější spolupracovníky a sponzory z řad rokycanských společností, veřejnosti i členů spolku.

Ve zveřejněném fotoalbu, které naleznete zde, můžete shlédnout záběry jak z koncertu, tak i z následného setkání. Letos máme k dispozici také několik zajímavých snímků varhaníků " v akci" přímo z kostelního kůru. Můžete tedy vidět naše rokycanské varhany zblízka nejen zdola z kostelní lodi, jak je běžné.

 
« ZačátekPředchozí123456789DalšíKonec »

Strana 4 z 9

bottom

Založeno na Joomla!. Designed by: multi-colour template shared hosting Valid XHTML and CSS.

© 2010–2017 ROKYCANŠTÍ PATRIOTI
Veškeré materiály zveřejněné na tomto webu podléhají autorskému zákonu. V případě jejich převzetí je nutno uvést zdroj Rokycanští patrioti.