top
logo

Objednat zasílání novinek

Přihlášení




Výstava fotografií "NEviditelní" Tisk Email
Aktuality - Pozvánky na akce
Sobota, 27 Srpen 2011 16:43

Výstava fotografií L. Houdka „Neviditelní“ v Muzeu Dr. Bohuslava Horáka v Rokycanech 8. září – 30. října 2011

INvisible_invitation

V prostorách malé výstavní síně Muzea Dr. Bohuslava Horáka v Rokycanech představí svoji tvorbu poprvé fotograf Lukáš Houdek (*1984). Autor na svých snímcích z let 2005 – 2011 zachytil etudy z každodenního života Romů v několika lokalitách České republiky, Slovenska, Ukrajiny, Francie, Moldávie, Albánie a Kosova. Černobílé dokumentární fotografie vznikly především v rámci antropologických a sociolingvistických výzkumů, na nichž se Lukáš Houdek ještě jako student romistiky na Filosofické fakultě Univerzity Karlovy podílel. Pracovníci oddělení historie a společenských věd Muzea Dr. Bohuslava Horáka v Rokycanech připravili ve spolupráci s autorem k výstavě tématický doprovodný program pro žáky základních a studenty středních škol.

Výstava „NEviditelní“ bude slavnostně zahájena vernisáží ve čtvrtek 8. září v 17.00 hod. Na vernisáži vystoupí pěvecké duo GIPSY „R“, reprezentující Nízkoprahové komunitní centrum Akcent Diakonie CČE v Rokycanech, a ze své tvorby bude číst romská spisovatelka Ilona Ferková.

Veřejnosti bude výstava přístupna tradičně ve dnech  ÚTERÝ – NEDĚLE 8.00 – 12.00 a 12.30 – 16.00 hod. až do 30. října letošního roku.

Za Muzeum Dr. Bohuslava Horáka Vás k návštěvě.
Mgr. Radka Křížková Červená, kurátorka výstavy

 

Doprovodné programy k výstavě fotografií L. Houdka NEviditelní“ – určeno pro žáky základních a studenty středních škol

Program doplňující fotografickou expozici o další rozměr je rozdělen s ohledem na věk a jemu odpovídající schopnosti návštěvníků na 3 části:

  1. Romské pohádky I. a II. – interaktivní program, cílený na rozdílné věkové kategorie návštěvníků (I. díl orientačně pro žáky 3. – 6. třídy ZŠ, II. díl. orientačně od 7. třídy ZŠ – SŠ); délka programu cca 45 minut
  1. Dlouhá cesta – stručný exkurz do historie a života Romů od počátků jejich příchodu do Evropy s důrazem na významné historické mezníky a české prostředí (6. třída ZŠ – SŠ); délka přednášky cca 45 minut
  1. Beseda spojená s autorským čtením z díla spisovatelky Ilony Ferkové z Rokycan – beseda je připravena na středu 5. října 2011, jednotlivé bloky začínají v 9.00 hod., v 11.00 hod. a ve 13.00 hod. Délka trvání besedy je přizpůsobena domluvě s pedagogy a věku žáků.

Doprovodné programy budou realizovány v běžných otevíracích hodinách Muzea Dr. Bohuslava Horáka (tj. 8 – 12 a 12.30 – 16 hod.) od 9. 9. do 27. 10. 2011. V případě zájmu o doprovodný program nás kontaktujte na tel. 371 580 859 nebo e-mailu: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript . Na jakoukoliv část doprovodného programu je z provozních důvodů nutné se objednat minimálně 14 dnů předem.

 

bottom

Založeno na Joomla!. Designed by: multi-colour template shared hosting Valid XHTML and CSS.

© 2010–2017 ROKYCANŠTÍ PATRIOTI
Veškeré materiály zveřejněné na tomto webu podléhají autorskému zákonu. V případě jejich převzetí je nutno uvést zdroj Rokycanští patrioti.