top
logo

Objednat zasílání novinek

Přihlášení




Novinky na webu
Světové války a období mezi nimi Tisk Email
Aktuality - Novinky na webu
Středa, 28 Září 2011 11:29

Horice-medaile_mByla publikována nová kapitola z historie Rokycan: Světové války a období mezi nimi. Více se o kapitolách z historie a současnosti našeho města dočtete v tomto článku.

 
Doba pobělohorská Tisk Email
Aktuality - Novinky na webu
Čtvrtek, 01 Září 2011 20:49

Mohyla-mByla publikována nová kapitola z historie Rokycan: Doba pobělohorská. Více se o kapitolách z historie a současnosti našeho města dočtete v tomto článku.

 
Zasílání novinek z webu Tisk Email
Aktuality - Novinky na webu
Pondělí, 15 Srpen 2011 19:30

email_largePro ty z Vás, kteří pravidelně sledujete webové stránky Rokycanských patriotů jsme připravili jednu drobnou novinku, která Vám může prohlížení našich stránek usnadnit. Nově se nyní můžete zaregistrovat k odběru novinek z našeho webu. Pokud v levém sloupci v jednoduchém formuláři Zasílání novinek zadáte své jméno a e-mailovou adresu, budeme Vám pravidelně posílat informace o tom, co se na našem webu změnilo a zároveň i o tom, co je u Rokycanských patriotů nového.

Nemusíte se v žádném případě obávat zahlcení Vaší e-mailové schránky nevyžádanou poštou. Zavazujeme se, že Vaše e-mailové adresy nebudeme předávat nikomu dalšímu a použijeme je pouze pro rozesílání výše uvedených informací. Jejich četnost také nepřekročí dvě zprávy týdně.

Děkujeme Vám předem za Váš zájem o naše novinky.

Vaši Rokycanští patrioti


PS: Pokud byste chtěli odběr novinek zrušit, stačí napsat z registrované mailové adresy krátký mail se žádostí o zrušení na Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript nebo nás kontaktovat pomocí webového formuláře.

 
Rozvoj města v 19. století Tisk Email
Aktuality - Novinky na webu
Neděle, 18 Září 2011 10:39

Heyrovsky_mByla publikována nová kapitola z historie Rokycan: Rozvoj města v 19. století. Více se o kapitolách z historie a současnosti našeho města dočtete v tomto článku.

 
Rokycany ve středověku Tisk Email
Aktuality - Novinky na webu
Pondělí, 22 Srpen 2011 20:49

pecetidlo_mByla publikována nová kapitola z historie Rokycan: Rokycany ve středověku. Více se o kapitolách z historie a současnosti našeho města dočtete v tomto článku.

 
Kapitoly z historie a současnosti Rokycan Tisk Email
Aktuality - Novinky na webu
Pondělí, 15 Srpen 2011 10:41

Pecet-RokycanyNa webových stránkách Rokycanských patriotů budeme postupně uveřejňovat kapitoly z historie i současnosti města Rokycan. Dočtete se zde o první písemné zmínce o našem městě, o tom jak se v Rokycanech žilo ve středověku i jak se zde rodil místní průmysl. Seznámíme Vás s rokycanskými kulturními památkami, s místními rodáky, s rozvojem kultury, sportu a dalších společenských oblastí.

Autorkou těchto kapitol je PhDr. Hana Hrachová, Ph.D., ředitelka rokycanského archivu (toho času na MD). Texty byly původně psány pro knihu Rokycany 1110–2010, 900. výročí první písemné zmínky o Rokycanech. Tuto opravdu zajímavou publikaci vydalo Město Rokycany a můžete si ji zakoupit v informačním centru v budově radnice na Masarykově náměstí.

Historie

Úvod, Rokycanská píseň Jana Lodla
První písemná zmínka o Rokycanech
Rokycany ve středověku
Doba pobělohorská
Rozvoj města v 19. století
Světové války a období mezi nimi
Období 1948–1989

Památky

Náměstí
Měšťanské domy a další objekty
Městské brány a zbytky opevnění

 
« ZačátekPředchozí123DalšíKonec »

Strana 2 z 3

bottom

Založeno na Joomla!. Designed by: multi-colour template shared hosting Valid XHTML and CSS.

© 2010–2017 ROKYCANŠTÍ PATRIOTI
Veškeré materiály zveřejněné na tomto webu podléhají autorskému zákonu. V případě jejich převzetí je nutno uvést zdroj Rokycanští patrioti.