top
logo

Objednat zasílání novinek

Přihlášení




Aktuality
Benátská noc 2022 Tisk Email
Aktuality - Pozvánky na akce
Neděle, 17 Červenec 2022 11:23

Odpovídáme na četné dotazy našich příznivců a potvrzujeme, že Benátská noc letos bude!!! Sejdeme se v Borku 20. srpna, můžete se těšit na řadu hudebních vystoupení, na HZS Rokycany, na ohňostroj i další. Hlavní kapelou letos budou opět Prázdné lahve. Těšíme se na vás na všechny. Nezapomeňte přijít!!! :) :) :)

Navíc letos novinka – v pátek 19. srpna v předvečer Benátské noci představení Ach, ta něha našich dam! ochotnického divadelního spolku J. K. Tyla v Mýtě. Přijďte se podívat!

plakat Benatska-noc-2022-web-m

 
Děkujeme za Vaše hlasování! Tisk Email
Aktuality - Zprávy od patriotů
Středa, 01 Červen 2022 21:06

Děkujeme všem, kteří dali v soutěži „Hlasujte pro památku svého srdce“ svůj hlas veřejné sbírce na podporu obnovy barokních varhan v kostele Panny Marie Sněžné v Rokycanech. Dnes jsme se od pořadatelů soutěže dověděli, že naše sbírka zvítězila v prvním, krajském kole hlasování a postupuje dále! Druhé kolo hlasování, kterého se zúčastní již jen jeden sbírkový projekt z každého kraje České republiky, bude probíhat od 15. 6. do 31. 8. Věříme, že i v druhém kole můžeme s Vašimi hlasy počítat. Ve hře je 100 000 Kč, které můžeme získat pro naši sbírku.

Po zahájení dalšího hlasování Vám samozřejmě dáme vědět. Máte-li zájem, můžete průběh soutěže sledovat sami na webu www.mamevybrano.cz/soutez. Podrobnosti o sbírce na podporu obnovy varhan, ale i o jejich historii a záměru restaurování, se můžete dočíst na našem webu varhany.rokycanstipatrioti.cz. Nadále můžete naši snahu o restaurování varhan podpořit také finančně – na sbírkový účet číslo 2342549/5800 nebo do sbírkové pokladničky na našich akcích.

Věříme, že se obnovy vzácných rokycanských varhan dočkáme co nejdříve.

 
Čestné občanství pro Václava Stehlíka Tisk Email
Aktuality - Zprávy od patriotů
Pátek, 27 Květen 2022 20:15

Členové Spolku ROKYCANŠTÍ PATRIOTI navrhují udělit in memoriam čestné občanství panu Václavu Stehlíkovi. Za druhé světové války pomohl Václav Stehlík několika členům parašutistických výsadků našich vojáků z Anglie. Přechovávání parašutistů však bylo prozrazeno a Václav Stehlík a jeho rodina byli zatčeni a dne 28. 5. 1942 zastřeleni.

V roce 1946 byla na domě čp. 319/II slavnostně odhalena pamětní deska a došlo také k přejmenování ulice na Stehlíkovu. V roce 1965 bylo celkem 15 osob zapojených do protifašistického odboje jmenováno čestnými občany Rokycan. Václav Stehlík však mezi nimi nebyl. Nelze spolehlivě napsat, proč mezi tyto osoby nebyl zařazen. Je možné, že to bylo kvůli tomu, že jeho odbojová činnost byla přímo spojena se západním odbojem, je také možné, že to byla jeho příslušnost k sociálně demokratické straně.

Navrhujeme Zastupitelstvu města Rokycany u příležitosti zítřejšího smutného 80. výročí smrti rodiny Stehlíkových udělit Václavu Stehlíkovi in memoriam čestné občanství města Rokycany.

Celý text návrhu naleznete zde.

 
Koncert Petra Blechy a jeho hostů Tisk Email
Aktuality - Pozvánky na akce
Pondělí, 09 Květen 2022 07:56

plakat A4-koncert-Blecha 2022-WEB-m

 
Hlasujte pro naši sbírku! Tisk Email
Aktuality - Zprávy od patriotů
Středa, 27 Duben 2022 20:07

Chtěli bychom po čase opět připomenout naši sbírku na podporu obnovy barokních varhan v kostele Panny Marie Sněžné v Rokycanech – varhany.rokycanstipatrioti.cz. Podpořte naši sbírku také svým hlasem v nově vyhlášeném ročníku soutěže na podporu sbírek pro vybrané památky. Hlasovat pro cenu veřejnosti můžete na webu www.mamevybrano.cz/soutez. V prvním kole můžete hlasovat pro naši sbírku číslo 229 až do 30. května.

Nadále můžete samozřejmě přispívat na restaurování varhan také finančně. Na webu varhany.rokycanstipatrioti.cz se dozvíte vše potřebné včetně čísla sbírkového účtu 2342549/5800. Chystáme řadu benefičních akcí, hlavně koncertů, kterými sbírku podpoříme. Věříme, že se obnovy vzácných rokycanských varhan dočkáme co nejdříve.

 
Rokycanský krpály 2022 jsou minulostí Tisk Email
Aktuality - Zprávy od patriotů
Středa, 27 Duben 2022 07:46

Letošní ročník Rokycanských krpálů se nesl ve znamení deště. Poprvé za celou historii závodu nám počasí opravdu nepřálo. Proto také na otázku: „Jaká byla trať?“ byla nejčastější odpověď závodníků:„MOKRÁ!“ Obdivujeme všechny, kteří se vydali na trať a zdárně dorazili do cíle. Musíme však také poděkovat všem pořadatelům, kteří po celou dobu závodu stáli na stanovištích v terénu a také odolávali zimě, větru a dešti. Výsledkovou listinu a fotogalerie najdete na webu krpaly.rokycanstipatrioti.cz, odkazy na další fotografie tam ještě budeme přidávat. Jako každoročně jsme z každého zaplaceného startovného odeslali část Emmičce Hájkové, sumu jsme doplnili o peníze na místě a zaokrouhlili. Za rok zase nashledanou! Nebo nashle někdy dříve na jiné naší akci.

sek-Emmicka-4000 m
 
« ZačátekPředchozí12345678910DalšíKonec »

Strana 3 z 22

bottom

Založeno na Joomla!. Designed by: multi-colour template shared hosting Valid XHTML and CSS.

© 2010–2017 ROKYCANŠTÍ PATRIOTI
Veškeré materiály zveřejněné na tomto webu podléhají autorskému zákonu. V případě jejich převzetí je nutno uvést zdroj Rokycanští patrioti.