Odpoledne 4. listopadumělo být zásadní pro dohady kolem vytváření koalice na další volební období v rokycanské radnici. Sociální demokraté, Pro naše Rokycany a malá koalice TOP 09 a Rokycanských patriotů řešili dohodu.
Tento týden se situace dost měnila. Nejprve se rozhodlo sdružení Pro naše Rokycany (čtyři mandáty), že zamýšlená rezignace, vyklizení postu ve vedení města a pouhá opozice v zastupitelstvu se konat nebude. Marie Hlávková, lídr sdružení, uvedla: „Hodně tomu napomohly i podněty voličů, kteří si přáli, abychom jednali dál.“

Mezitím se ODS (5 mandátů) nedohodla s ČSSD (také pět mandátů), jež podle našich informací jde za myšlenkou starostenského křesla.
Zhruba ve stejném čase ´dvoumandátní´ uskupení – Rokycanští patrioti a TOP 09 – kvůli větší váze slova utvořila malou čtyřmandátní koalici.
Potom ODS jednala znova s někdejšími koaličními partnery, tedy Sdružením pro naše Rokycany. (Čas na zvážení.)
Do včerejška tedy v Rokycanech fungovaly dva modely. ODS nabídla starostování Marii Hlávkové a místostarostou by byl Jaroslav Mráz. Vyklizením hlavního postu ale měla zájem o další křesla.

Druhý model zatím údajně zní: Starosta Vladimír Šmolík, místostarostka Marie Hlávková. Funkce 2. místostarosty by zanikla a o křesla radních se noví spojenci, tedy včetně malé koalice, podělí.

Před 18. hodinou Marie Hlávková Deníku potvrdila, že se na spolupráci čtveřice dohodla, ale smlouvu zúčastnění odsunuli na víkend.